enkelt-header-banner

Hvor meget ved du om klassificering og materialevalg af centrifugerør?

Centrifugerør:bruges til at indeholde væsker under centrifugering, som adskiller prøven i dens komponenter ved hurtigt at rotere den omkring en fast akse.Den fås med tætningshætte eller pakdåse.Det er et almindeligt eksperimentelt forbrugsstof i laboratoriet.

https://www.sdlabio.com/centrifuge-tube-centrifuge-bottle/

1. Efter dens størrelse

Centrifugerør med stor kapacitet (500 ml, 250 ml, normalt centrifugerør (50 ml, 15 ml), mikrocentrifugerør (2 ml, 1,5 ml, 0,65 ml, 0,2 ml)

合集2

2. Efter bundens form

Konisk bund centrifugerør, fladbundet centrifugerør, rundbundet centrifugerør

https://www.sdlabio.com/centrifuge-tube-5ml-eppendorf-tube-conical-bottom-product/

3. Afhængig af den måde, låget er lukket på

Gland centrifugerør: et centrifugerør, der forsegler med en presse, almindeligvis fundet i mikrocentrifugerør

Centrifugerør med skruelåg: inkluderer flade hætter (toppen af ​​hætten er flad) og hætter (toppen af ​​hætten har en propform)

https://www.sdlabio.com/falcon-tubeep-tubeependorf-tube-product/

4. Ifølge materialet: plast centrifugerør, glas centrifugerør, stål centrifugerør

1) Stålcentrifugerør: Stålcentrifugerøret har høj styrke, ingen deformation, varmebestandighed, frostbestandighed og kemisk korrosionsbestandighed.Det er også meget brugt, men det bør også undgå kontakt med stærke ætsende kemikalier, såsom stærk syre og stærk alkali.Prøv at undgå korrosion af disse kemikalier

2) Glascentrifugerør: Ved brug af glasrør bør centrifugalkraften ikke være for stor, og gummipuder er nødvendige for at forhindre, at rørene går i stykker.Generelt bruges glasrør ikke i højhastighedscentrifuger.Låget på centrifugerøret er ikke lukket nok, og væsken kan ikke fyldes op (til højhastighedscentrifuger og vinkelrotorer bruges) for at forhindre overløb og tab af balance.Konsekvensen af ​​spild er at forurene rotoren og centrifugalkammeret, hvilket påvirker sensorens normale drift.Under ultracentrifugering skal centrifugerøret fyldes med væske, fordi ultracentrifugering kræver et højt vakuum, og kun fyldning kan forhindre centrifugerøret i at deformere.

3) Plastcentrifugerør: Fordelen ved plastcentrifugerøret er, at det er gennemsigtigt eller gennemsigtigt, dets hårdhed er lille, og prøven kan tages ud ved punktering.Ulempen er, at den er let at deformere, har dårlig korrosionsbestandighed over for organiske opløsningsmidler og har en kort levetid.Plastcentrifugerør er lavet af PP (polypropylen), PC (polycarbonat), PE (polyethylen) og andre materialer.PP-rørets ydeevne er relativt bedre.Plastcentrifugerøret er gennemsigtigt eller gennemsigtigt, og centrifugeringen af ​​prøven kan ses intuitivt, men det er relativt let at deformere og har dårlig korrosionsbestandighed over for organiske opløsningsmidler, så levetiden er kort.

Følgende er en kort introduktion til hvert materiale:

PP(polypropylen): gennemskinnelig, med god kemisk stabilitet og temperaturstabilitet, men den bliver skør ved lav temperatur, så centrifuger ikke under 4°C.

PC (polycarbonat): god gennemsigtighed, høj hårdhed, kan steriliseres ved høj temperatur, men ikke modstandsdygtig over for stærk syre og alkali og nogle organiske opløsningsmidler såsom alkohol.Det bruges hovedsageligt til ultra-højhastighedscentrifugering over 50.000 rpm.

PE (polyethylen): uigennemsigtig.Det reagerer ikke med acetone, eddikesyre, saltsyre osv. Det er relativt stabilt og har en tendens til at blive blødt ved høje temperaturer.

PA (polyamid): Dette materiale er en polymer fremstillet af PP og PE, gennemskinnelig, meget stabil i kemiske egenskaber, men ikke modstandsdygtig over for høje temperaturer.

PS (polystyren): gennemsigtig, hård, stabil over for de fleste vandige opløsninger, men vil blive tæret af forskellige organiske stoffer, mest brugt til lavhastighedscentrifugering og almindeligvis brugt til engangsbrug.

PF (polyfluor): gennemskinnelig, kan bruges ved lav temperatur, hvis det eksperimentelle miljø er -100 ℃ -140 ℃, kan du bruge centrifugerøret lavet af dette materiale.

CAB (Cellulose Butyl Acetate): gennemsigtig, kan bruges til gradientbestemmelse af fortyndede syrer, alkalier, salte, alkoholer og saccharose.


Post tid: Mar-22-2023