enkelt-header-banner

Forskel mellem objektglas og dækglas

Forskel mellem objektglas og dækglas

载玻片22载玻片22

1. Forskellige begreber:

Et objektglas er et objektglas eller kvartsglas, der bruges til at placere ting, når man observerer ting med et mikroskop.Når du laver prøver, skal du placere celle- eller vævssnit på objektglasset og placere et dækglas på det til observation.En tynd plade af glaslignende materiale, der bruges til at producere faseforskel.

Dækglas er et tyndt og fladt glas af gennemsigtigt materiale.Objektet placeres normalt mellem dækglasset og det tykkere objektglas.Objektglasset placeres på mikroskopets platform eller objektglasramme og giver fysisk støtte til objektet og glidningen.Hovedfunktionen af ​​dækglasset er at holde den faste prøve flad, og den flydende prøve kan danne en ensartet tykkelse for nem observation under mikroskop.

2. Forskellige former:

Rutsjebanen er rektangulær, 76 mm * 26 mm i størrelse og tykkere;Dækglasset er firkantet, og størrelsen er 10mm * 10mm eller 20mm * 20mm, hvilket er relativt tyndt.

盖玻片22

3. Forskellige steder:

Rutsjebanen er i bunden, som er bæreren af ​​det observerede materiale;

Dækglasset placeres sædvanligvis på det objektglas, hvorpå observationsprøvematerialet er blevet placeret, hovedsageligt for at lette observation og undgå kontakt mellem væsken og objektivlinsen for at undgå kontaminering af objektivlinsen.Det kan også effektivt forhindre stofferne i luften ovenover i at forurene de observerede stoffer.

4. Forskellige rengøringsmetoder:

Dækglasset er generelt til engangsbrug og skal ikke rengøres.Glaspladerne rengøres normalt med vand eller alkohol.Hvis der er høje sanitære krav til redskaber, kan ultralydsvaskemaskine bruges til rengøring.

Der er generelt to slags glasglas, den ene er lavet af kvarts, og sammensætningen er komplet kvarts.Det andet er hærdet glas, som er ultrahvidt glas efter hærdning og kan modstå temperaturændringer på 200 grader.Almindelig glas har ikke egenskaberne lystransmission og temperaturmodstand.

Herfra kan vi sagtens se, at der stadig er stor forskel på rutsjebanen og dækglasset.Vi skal skelne mellem dem, når vi bruger dem og forsøge ikke at lave fejl


Indlægstid: 13-jan-2023